Smještaj

Kao osoba pod privremenom zaštitom u Hrvatskoj možete biti smješteni u: 
 
  • Prihvatnom smještaju – boravak ovdje je kratkotrajan, u pravilu do 48 sati i u njemu imate osigurano spavanje, prehranu, internet, psihosocijalnu i zdravstvenu podršku. Nakon toga će vam biti ponuđen trajniji smještaj u jednom od kolektivnih smještaja.  

U prihvatnim smještajima nalaze se djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, Hrvatskog Crvenog križa, policije, zdravstveni djelatnici te su po potrebi organizirani mobilni timovi drugih resornih tijela i operativnih snaga sustava civilne zaštite (socijalni rad, zavod za zapošljavanje, obrazovanje, operativne snage sustava civilne zaštite…)

Prihvatni smještaji su:
 
o   Sportska dvorana Jug 2, Ulica kralja Petra Svačića 67, Osijek i
o   Gradska Športska dvorana, OŠ dr. Jure Turića, Ulica Miroslava Kraljevića 19, Gospić.
 
  • Kolektivnom smještaju – ovo je trajniji oblik smještaja u kojem vam je osiguran smještaj, prehrana i internet. Na navedenim lokacijama nalaze se djelatnici hotela za sva pitanja vezana uz smještaj i boravak, a djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite i Hrvatskog Crvenog križa svakodnevno vas obilaze i koordiniraju sve aktivnosti za sva vaša pitanja i potrebe i 
 
  • Pojedinačnom i/ili privatnom smještaju – smještaj kod građana, rodbine, prijatelja, poznanika ili ukoliko ste vlasnik nekretnine u Hrvatskoj. I nadalje ostvarujete druga prava koja vam pripadaju.


    [MAPA]