O nama

Ova stranica sadrži sve korisne informacije za prihvat i zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine, ali i informacije za sve koji žele pomoći raseljenom stanovništvu Ukrajine.

Hrvatski sabor kao predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj je, usvajajući Deklaraciju o Ukrajini, najoštrije osudio ničim izazvanu agresiju na Ukrajinu i njezin suverenitet, teritorijalni integritet te neovisnost. Također je dao punu potporu teritorijalnoj cjelovitosti, suverenitetu i neovisnosti Ukrajine u njezinim međunarodno priznatim granicama te izrazio punu solidarnost s Ukrajinom i ukrajinskim narodom.

Vlada Republike Hrvatske je, uz najoštriju osudu ruske agresiju na Ukrajinu, istaknula hrvatsku spremnost da humanitarno i tehnički pomogne Ukrajini te je, radi koordinacije svih aktivnosti prihvata i zbrinjavanja raseljenog stanovništva iz Ukrajine, osnovala Međuresornu radnu skupinu kojom koordinira Ministarstvo unutarnjih poslova RH.Impressum:

Sadržaj uređuje i održava
MUP RH - Kabinet ministra, Služba za odnose s javnošću
Ul. grada Vukovara 33  |  10 000 Zagreb
mup.gov.hr

Društvene mreže:
@mup_rh
#Croatia4Ukraine  #HrvatskaZaUkrajinu

Sva tijela Međuresorne radne skupine dužna su ažurirati i dopunjavati sadržaj. Sve izmjene i dopune dostavljaju se na adresu e-pošte: press@mup.hr